מירי

שכר אחרי לידה בעקבות שינוי תפקיד (המשך)

שלום רב, בהמשך לשאלה ששאלתי בנוגע להפחתת שכר אחרי לידה,אני לא דייקתי ועכשיו רציתי לחדד את השאלה, אני עבדתי במשך שש שנים במחקר והיה לי חוזה אישי,במשך שנים האלה קיבלתי כמה פעמים העלאה במשכורת,כשהפרוייקט נסגר,חיפשו לי מקום חלופי ומשאבי אנוש בדקו בין השאר מי יוכל לשלם לי את כל השכר,בלי שבית חולים יצטרך להשלים לי (המשכורת שלי יותר גבוהה ממה שמקבלים בד"כ בתפקיד הנוכחי) השאלה שלי האם יכולים להפחית לי שכר באופן אוטומטי כעבור חודשיים אחרי חזרתי מחופשת לידה או שצריכים לשמור לי על התנאים איתם קיבלו אותי לתפקיד הנוכחי וגובה השכר ישמר גם אחרי שאחזור מחופשת לידה (גם אחרי 60 יום אחרי חופשת לידה)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אחרי 60 יום כבר אין חובה להשאיר את השכר כשהיה. השאלה שתישאל היא אם זאת הרעת תנאים שמזכה אותך ההתפטרות בדין מפוטר.

מירי

האם זו באמת הרעת תנאים? אני מבינה שתוך 9 חודשים מיום החזרה לעבודה אני יכולה להתפטר ולקבל פיצוים (הבעיה שאם יפחיתו לי את השכר,אני מבינה שגם גובה הפיצוים יצטמצם או שהפיצוים זה ערך צבור מכל המשכורות שהיו עד כה?)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כעיקרון הפחתת שכר מהווה הרעת תנאים קלאסית. אך בדיקת הרעת תנאים מצריכה יעוץ. לא ניתן לדעת דרך האינטרנט.