גילי

זכאות לגמלת שמירת הריון ודמי לידה למי שנמצאת בחל"ת

שלום רב, אני מחנכת בבית ספר. נכנסתי להריון השנה ובסוף אוגוסט (סוף תקופת העסקה לשנת הלימודים הנוכחית) אהיה בשבוע 24. אני משלמת ביטוח לאומי במקום העבודה הנוכחי ברציפות מעל שנתיים. בשלב זה אני מעוניינת לא לחזור ללמד בתחילת שנת הלימודים הבאה ולצאת לחופשה ללא תשלום בין ספטמבר-דצמבר (תאריך הלידה המשוער). למעשה יש לי שתי שאלות: 1. האם אהיה זכאית לדמי הלידה המלאים במהלך 15 שבועות (מכיוון ששילמתי ביטוח לאומי במהלך 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליציאתי לחופשת לידה)? ולפי איזו משכורת יחושבו דמי לידה אלו - משכורתי האחרונה, או משהו אחר? 2. מדובר בהריון מרובה עוברים, ויש סיכוי גדול החל מספטמבר שתדרש שמירת הריון. אם אצא לחל"ת בספטמבר ותדרש שמירת הריון למשל באוקטובר, האם אהיה זכאית לגמלת שמירת הריון במקרה זה? אם אצא לחל"ת החל מ-1 בספטמבר, וב-2 בספטמבר הרופא ירשום לי שמירת הריון, האם אהיה זכאית לגמלת שמירת הריון במקרה זה? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כדי לקבל דמי לידה צריך שיהיו לך לפחות 10 תלושים מתוך 14 חודשים שקדמו ליום שבו הפסקת לעבוד, או 15 תלושים מתוך 22 חודשים. כדי לקבל גימלת שמירת היריון את צריכה לעבוד טרם השמירה (כלומר שהפסקת העבודה הינה מחמת השמירה ולא מחמת סיבה אחרת), לכן גם אם את מתכננת לצאת לחופשה אז כדאי שזה יהיה תחת המלצה לשמירה! אחרת לא תקבלי גימלת שמירת היריון.