טל

חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

עובדת כמנהלת משרד בתחום האינטרנט מזה כ3 שנים. במהלך התקופה לסירוגין עבדתי מהבית ולפעמים מהמשרד.(אין חוזה עבודה מסודר לצערי) לפני כ4 חודשים ילדתי ובתאריך 16/05/2017 הסתיימו להם 15 שבועות חופשת לידה. לפני כשבוע פניתי למעסיקים שלי בכדי לבדוק את האפשרויות לחזרה לעבודה. אני מניקה את הילדה וטרם מצאתי לה סידור(כיוון שזה סוף שנה במרבית המוסדות). הצעתי כי אחזור לעבודה מהבית כפי שהיה גם לפני חופשת הלידה. התגובה הראשונה של המעסיקים הייתה כי הם עושים ארגון מחדש ויצטרכו לבדוק. ולאחר מכן הגיבו כי לא אוכל לחזור לתפקידי כמנהלת משרד, אלא בתפקיד משני כלשהו. השאלה היא, במידה ואסכים לחזור לתפקיד המשני, מה לגבי השכר שלי? האם ייפגע או יחזור לכפי שהיה (שכר גלובלי+רכב - לפני חופשת הלידה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

בעת חזרה מחופשת לידה אסור לפגוע לך לא בתפקיד ובטח לא בשכר. יש להעסיק אותך באותה מתכונת כמקודם. החריג היחיד יכול להיות במקרה שבו היה מוסכם מראש שהעסקתך בזמן ההיריון היא בתפקיד זמני אשר יסתיים לאחר החזרה מחופשת הלידה.