אנונימי

היריון נוסף לאחר חופשת הלידה

שלום רב, הנני עובדת במקום עבודתי מעל שנה. ילדתי לפני חצי שנה והארכתי את החופשה עד לספטמבר. כרגע התבשרתי על היריון נוסף רציתי לדעת מהן זכויותי וכיצד עלי לפעול. האן מותר לפטר אותי( כי הארכתי את החופשה) אסור? האם כל הזכויות שהיו לי בהיריון הראשון תקפות? (שעות היריון וכדו)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כעיקרטן כל הזכויות נשמרות. מותר לך להאריך חלת מעבר לחל"ד בתשלום עד רבע מן הוותק שצברת עד ללידה. לאחר החזרה לעבודה את מוגנת מפני פיטורים במשך 60 ימים מתוקף הלידה ולאחר מכן ההגנה נמשכת מתוקף ההיריון. לא ניתן לפטר אותך ללא אישור של משרד הכלכלה.

אנונימי

כלומר בתוך ה60 יום האלה אני חייבת להודיע על הריוני על מנת להישאר מוגנת אם הבנצי נכון?