הודיה

זכאות לדמי לידה באבטלה

שלום רב , הפסקתי לעבוד בתאריך 01.9.2016 ( התמחות) . וחתמתי אבטלה מנובמבר 2016 עד מרץ 2017. נכנסתי להריון בנובמבר וכרגע אני בחודש ה8. הגשתי תביעה לדמי לידה אך מתברר שאיני זכאית ( הכנעסה להריון הייתה כבר באבטלה) אם אחפש כרגע עבודה זמנית ואגיש מחדש את התביעה אני יוכל לשנות את זכאותי ולקבל דמי לידה? ( יש לי עוד חודש וחצי ) או שזה אבוד. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אם תתחילי לעבוד אזי יהיה לך "יום קובע" אבל עדיין תצטרכי לעמוד בכלל של 10 תלושים מתוך 14 חודשים או 15 תלושים מתוך 22 חודשים, כאשר במקרה כזה התלושים של האבטלה כן יובאו בחשבון. ואם יהיו לך רק 6 תלושים אזי תקבלי מחצית דמי לידה.