תמר

פיצויי פיטורין וימי התראה בעת חופשת לידה

עובדת במקום עבודה במשרה מלאה מעל שנה , כעת נמצאת בחופשת לידה שמסתיימת עוד חודש. היא מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילד, האם המעסיק מחוייב לשלם לה פיצויים? ומה קורה עם ימי ההתראה לפני התפטרות? רשאים לגבות ממנה כסף עבור ימי התראה ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

התפטרות למען טיפול בילד היא התפטרות שמזכה בפיצויי פיטורים. על העובדת למסור הודעה מוקדמת למעסיק בהתאם להוראות חוק הודעה מוקדמת, בטרם ההתפטרות. אם לא ניתנה הודעה מוקדמת בהתאם לדין המעסיק רשאי לקזז את דמי ההודעה המוקדמת בגין התקופה שלא ניתנה. יחד עם זאת, עובדת איננה חייבת לחזור לעבודה כדי לתת הודעה מוקדמת, היא יכולה לתת את ההודעה בזמן חופשת הלידה או בזמן הארכת חל"ד.