יעקב

מניעת ניצול הזכות החוקית ל40 שעות ביקורי רופא וטיפולים בהריון ע"י הטלת מורא והפחדה

אישתי בהריון ועובדת חדשה (פחות מ6 חודשים) כנציגת שירות בחברה ידועה. באחד הימים היא חשה שלא בטוב בזמן העבודה. היא התקשרה לאחות ליווי ההריון שלה והסבירה לה את המצב. האחות בתגובה אמרה לה לפנות לרופא מייד. כאשר היא ניגשה אל האחראית שלה היא זילזלה בכאבים שלה. ופשוט 'קבעה לה עובדה!' שלא כואב לה בכלל והיא כנראה סתם מפונקת והיא לא צריכה ללכת לרופא!!! שתלך אחר כך... ביום אחר היא החסירה ולמחרת הופיעה בעבודה עם אישור מחלה מרופא והיא הוזמנה לשימוע על החיסור. ואגב... היא לא היחידה באותה עבודה שמתלוננת על הנושא. ובקיצור פעם אחר פעם אני רואה שבעבודה הזאת לא עוברים ממש על החוק. לא מפטרים או משהו כזה. אבל משתמשים ברמזים עבים הטלת מורא וניצול סמכות כדי להפחיד ולגרום לעובדות לא להעיז לנצל את זכויותיהם החוקיות. כגון אותם ה40 שעות שמגיעות לאישתי בזמן ההריון לביקורי רופא. אישתי אישה עדינה ומפחדת מהבוסית שלה. ולא מעיזה לריב איתה. אז יום אחד פשוט התקשרתי בעצמי לבוסית והסברתי מאוד בעדינות (יש לי הקלטה של השיחה) שזה נגד החוק. וזה לא בסדר. תגובת הבוסית הייתה מאוד מזלזלת והיא הסבירה לי שהיא לא מנעה מאישתי לצאת אלא רק (ציטוט מילה במילה) "ההמלצה הייתה למצוא רופא שעובד בשעות אחרות" יש לפחות שתי עובדות במקום שמעידות שזה ממש לא היה "המלצה"... רציתי לדעת האם יש משהו לעשות בנושא. האם יש חוק שאוסר גם להטריד אישה שמנצלת את המגיע לה על פי חוק. או רק לגבי פיטורין? תודה רבה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

זה נשמע כמו התנכלות והתעמרות על רקע היריון. עפ"י הפסיקה זה אסור. מציעה שאשתך תקבל יעוץ מסודר כדי להחליט כיצד לפעול, בין אם לערב עו"ד פרטי ובין אם לערב את נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה.