גילי פרי

הרעת תנאים בהריון מה אפשר לעשות?

הי, אני עובדת ברמת השרון וכפר יונה כמדריכת ת.סיפור/אנגלית.ברמהש 4 שנים עם חידוש חוזה כל שנה וכפר יונה כשנתיים . אני בהריון בשבוע 22, המוסדות מודעים. שניהם מרוצים מאוד ממני. בעקבות רפורמת הצהרומים יש להם קיצוצים. שמי המקומות אמרו שלא בטוחים שיוכלו להמשיך להעסיק אותי באותו שכר. לא בטוחים עדיין. מדובר בקיצוץ מהותי לאחר שברמהש כבר קוצץ בשליש שמה שעברה אבל פיצו אותי ביותר ועבודה בקייטמות. בנוסף ברמת השרון החליטו שמתחילים את עבודת החוגים באמצע אוקטובר במקום ספטמבר כפי שהיה עד כה. שזה כבר חודש וחצי פחות עבודה בשנה ופוגעים לי ברצף למה שאגיד. לביטוח לאומי (3חדשים אחורה', בחופשת הלידה. יש לציין שאני שכירה בשני המקומות. ניסיתי לקבל מרמהש אישור לחוגים בספטמבר ואמרו לי בהנהלת חשבונות שאני מוגדרת שכירה עונתית (פעם ראשונה ששמעתי על זה'', וביטוח לאומי יסתכל על המשכורות המלאות. האחרונות שלי. כלומר יולי אוקטובר נובמבר. אני לא רוצה ומוכנה להרעה בתנאים, זה לא שכר שאפשר להתקיים ממנו. מה ניתן לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

כל שינוי בשכר או בתנאי ההעסקה לאשה בהיריון שהוותק שלה מעל 6 חודשים, מצריך פנייה למשרד הכלכלה לקבלת אישור. כל עוד אין אישור לשנות לך את השכר אזי השינוי אינו חוקי.