אודליה

מענק לידה אחרי לידה שקטה

האם בלידה רגילה לאחר לידה שקטה כשהלידה השקטה היתה הראשונה האם לעניין גובה סכום מענק לידה הלידה הרגילה נחשבת כראשונה או שניה? שאלה שנייה האם בעלי זכאי לימי חופשת לידה מעבודתו אם אני לא עבדתי בזמן ההיריון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לעניין המענק, אם לאחר הלידה הראשונה שולם מענק מלא לילד ראשון כביכול, אז בלידה השנייה ישולם מענק לילד שני. לשאלה השנייה, אם את מתכוונת לחופשה של 6 ימים מיום הלידה אז כן. אם את מתכוונת לדמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי אז לא, שכן כדי שהבעל יוכל לקחת חופשת לידה גם האשה צריכה להיות זכאית לדמי לידה בפני עצמה.

אודליה

כן אבל ה6 ימים האלה הם על חשבון ימי החופש שלו?ואם הוא לא לקח אחרי הלידה הוא יכול לקחת עכשו שבועיים אחר כך?