אילנה

חופשה לצורך טיפול בילד.

שלום, מאז חודש יוני האחרון ועד היום אני נמצאת בשמירת הריון וחופשת לידה המסתיימת ב 21.12.17. לפני היציאה לשמירת הריון אני עבדתי בתור אחות בבית חולים גדול בארץ, כעת לקראת תום חופשת הלידה אני מעוניינת להמשיך ולטפל בילד תקופה של עוד כ3 חודשים עד שאנחנו נעבור דירה לעיר אחרת, ושם כבר אחפש עבודה בבית חולים אחר במקצוע שלי. אני רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות לפני בנקודת הזמן הזאת, האם להגיש מכתב התפטרות עם דרישת לקבלת פיצויי פיטורים לצורך טיפול בילד? או האם לבקש לצאת לחל"ת? או האם אני יכולה לנצל את ה-20 ימי חופש שיש ברשותי לאחר תום חופשת הלידה ולאחר מכן לבקש לצאת לחלת או מנגד להגיש מכתב פיטורים בזמן ימי החופשה? בעניין מכתב הפיטורים, ההודעה המוקדמת שאני מחויבת אליה היא חודש ימים, תודה אילנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

בהחלט ניתן להתפטר לאחר לידה, לשם טיפול בילד, ולקבל את פיצויי הפיטורים. ניתן גם לחתום אבטלה לאחר המתנה של 3 חודשים (אם כי במעבר לעיר אחרת המרוחקת מעל 40 ק"מ ניתן לחתום אבטלה ללא המתנה). לגבי ניצול ימי החופש, ממילא בגמר חשבון המעסיק פודה את ימי החופש שלא נוצלו . יש לתת הודעה מוקדמת בטרם כניסת ההתפטרות לתוקף, בהתאם לחוק.