רונית

התפטרות מעבודה בהריון ודמי לידה

שלום רב, אני עובדת במקום עבודתי שנה ו7 חודשים ואני נמצאת בשבוע ה-18 להריון, צפויה ללכת בעה באמצע חודש יוני. לפני מספר חודשים התחתנתי ושיניתי את כתובת המגורים מתל אביב לירושלים, אני עובדת ברמת גן. ברצוני להודיע על התפטרותי ממקום העבודה וזאת לאור העילה בחוק ״התפטרות בשל מעבר דירה לאחר החתונה״. יש לי מספר שאלות: 1. האם לאור העובדה כי העילה להתפטרותי הינה בשל מרחק, אוכל לחתום בלשכת האבטלה ללא צורך להמתין 90 ימים? 2. במידה התשובה לשאלה 1 היא כן, ובהנחה ואני מודיעה על התפטרותי השבוע, לאחר 30 ימים של הודעה מוקדמת אני צפויה לסיים את העבודה בתחילת פברואר. האם התשלום אותו אקבל מביטוח לאומי בגין שלושת החודשים שקדמו ללידה יחושבו במסגרת 6 החודשים של דמי הלידה? 3. בהנחה ולפי עילת הפיטורים לא אוכל לחתום לאחר התפטרותי באופן מידי ואמתין 3 חודשם אני צפויה בעה ללדת. האם אוכל לחתום אבטלה לאחר שיגרמו 105 הימים של חופשת הלידה? וזאת לאחר שכבר ההתפטרתע מעבודתי. תודה ויום טוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

1. כן, זו סיבה מוצדקת עפ"י הקריטריונים של הבטל"א. 2. במידה ויש לך מספיק תלושים אחורה דהיינו לפחות 10 תלושים מתוך 14 חודשים שקדמו ליום שבו הפסקת לעבוד, או 15 מתוך 22, התשובה היא כן. 3. כן.