מאיה

צבירת ימי חופשה בשמירת היריון וחופשת לידה

שלום רב. אני יצרתי לשמירת הריון ב10.7.2017. ילדתי ב10.9.2017 והחלטתי לא לחזור לעבושה ולהישאר עם הילד בבית. בגמר החשבון, המעסיק שלי טוען כי עובדת שעבדה פחות מ 200 ימים בשנה, לא מגיע לה צבירת חופשה על שמירת הריון וכן לא מגיע​ ​צביר​ה​ על חופשת לידה. אשמח לדעת האם זה נכון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לא זה בכלל לא מדוייק, עובדת שעבדה פחות מ- 200 ימים בשנה מגיעה לה צבירה יחסית של ימי חופשה כיחס שבין מספר ימי העבודה בפועל חלקי 200. אם, למשל, עבדה רק 100 ימים באותה שנה היא תקבל מחצית ממניין ימי החפשה השנתית באותה שנה.

מאיה

תודה רבה! אז זה הגיוני שאם יצאתי לשמירת היריון ב10.7, שם הפסיקו את צבירת ימי החופשה שלי? בחודש יוני היו לי 11.36 ימים, וכעת בגמר החוזה עדיין יש אותו מספר (ילדתי ב10.9 והתפטרתי ב15.11)

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הגיוני.