יריב

סכום דמי לידה לאחר קבלת דמי אבטלה

שלום, אשתי עזבה את עבודתה טרם כניסתה להריון והיא כעת בהריון וחותמת אבטלה. להבנתנו במידה ותעבוד אפילו יום אחד עד הלידה ותעזוב היא תהיה זכאית לדמי לידה (היא צפויה לעמוד בתנאי לקבלת דמי הלידה של תשלום דמי ביטוח לאומי בעבור 15 מתוך 22 החודשים האחרונים וזאת כולל שקלול של חודשים בהם תשלם דמי ביטוח לאומי במסגרת קבלת דמי האבטלה). שאלתי היא כיצד יחושבו דמי הלידה המגיעים לה במקרה כזה - האם בהתבסס על ממוצע השכר שלה בשלושת/ששת החודשים בהם עבדה באופן מלא (תקופה צפויה של כשנה וחודשיים בין עזיבתה את עבודתה המלאה ללידה הצפויה)/בהתבסס על דמי האבטלה שתקבל בשלושת/ששת החודשים האחרונים שלפני הלידה? כמו כן, כיצד העובדה כי היא מתכננת לעבוד יום או מס' ימים בלבד ולעזוב על מנת להיות זכאית לדמי הלידה תשפיע על היקף דמי הלידה המגיעים לה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

דמי הלידה יחושבו על יסוד הכנסתה ב- 3 או ב- 6 החודשים שקדמו ללידה. מס' התלושים שיהיו ברשותה (לרבות חודשים בהם קיבלה דמי אבטלה) הוא שיכריע את היקף זכאותה לדמי אבטלה. אם יהיו בידה 10 תלושים מתוך 14 או 15 תלושים מתוך 22 היא תקבל דמי לידה מלאים. אם יהיו בידה פחות מכך - והמינימום הוא 6 תלושים מתוך 14, היא תקבל מחצית דמי לידה.