טל

התפטרות בתחילת הריון

שלום, עבור אישה בעלת ותק של מעל שנה במקום העבודה הינו מעל שנה קיימים 10 מתוך 14 חודשי שכר. אשמח לדעת: 1. מה ההשלכות של התפטרות בחודש שלישי להריון כאשר המרחק לעבודה הינו 36 ק"מ? ( פיצויים, אבטלה, דמי לידה) 2. מה ההשלכות של יציאה לחל"ת בחודש השלישי להריון? (פיצויים, אבטלה, דמי לידה) תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

מבחינת דמי לידה לפי המתואר אין בעייה לקבל דמי לידה. מבחינת פיצויים לא ברור מן השאלה אם ההתפטרות היא התפטרות בדין מפוטר (בגין הרעת תנאים מוחשית). אם מקום העבודה תמיד היה מרוחק אז ההתפטרות אינה מזכה בפיצויי פיטורים, למעט מה שנצבר בקרן הפנסיה. לגבי אבטלה יש המתנה של 90 יום. לגבי יציאה לחל""ת התשובה היא אותה תשובה, אין השלכות מיוחדות לבד מהסכמה משתמעת של המעסיק לשמור את מקום העבודה לאחר החזרה מחופשת הלידה.