אנונימית

שמירת הריון/ימי מחלה

היי,חודש 7, רופא הנשים שלי המליץ על שמירת הריון החל מה10/6 מה שאומר שאצטרך לשבת 30 יום בבית ורק אחר כך להגיש לביטוח לאומי את הטפסים. השאלה שלי- במידה וביטוח לאומי ידחה לי את הבקשה לשמירת הריון, אוכל לנצל במקום זה את כל ימי המחלה שלי וכבר לא לחזור לעבודה בכלל? (אמורה ללדת בסוף אוגוסט).במידה וכן, הייתי שמחה לדעת מהו היום הקובע, לפי מה שהבנתי זה היום האחרון שבו הפסקתי לעבוד. אם אפסיק לעבוד ב10/6 התלושים שביטוח לאומי יחשיב לי לדמי הלידה הם 3,4,5 ? האם הם לא יחשיבו את החודשים שאני לא עובדת שהם 6,7,8 אפילו אם אני לא בשמירה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

במידה והמל"ל ידחה את תביעתך לשמירה ותציגי למעסיק תעודות מחלה כדין, תוכלי לקבל דמי מחלה בגינן (ככל שיש לך מספיק ימי מחלה צבורים ועד מקסימום של 90 יום). הביטוח הלאומי יחשב את דמי הלידה לפי ממוצע 3 או 6 משכורות אחרונות, הגבוה מביניהן, תלושים של דמי מחלה גם כן יובאו בחשבון כך שלא ניתן לנקוב אילו חודשים הם יהיו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

במידה והמל"ל ידחה את תביעתך לשמירה ותציגי למעסיק תעודות מחלה כדין, תוכלי לקבל דמי מחלה בגינן (ככל שיש לך מספיק ימי מחלה צבורים ועד מקסימום של 90 יום). הביטוח הלאומי יחשב את דמי הלידה לפי ממוצע 3 או 6 משכורות אחרונות, הגבוה מביניהן, תלושים של דמי מחלה גם כן יובאו בחשבון כך שלא ניתן לנקוב אילו חודשים הם יהיו.