רעות

התפטרות מעבודה 8 חודשים לאחר לידה

היי ... אני עובדת במקום עבודה שנה ו 9 חודשים. לפני 3 חודשים לערך חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה של חצי שנה. כרגע אני מעוניינת לעזוב את העבודה לטובת עבודה אחרת טובה יותר בעבורי. התינוקת שלי בת 8 חודשים.ונאמר לי שאם אני רוצה "לקבל" פיצויים אני צריכה להתפטר בטענה שאני מטפלת בה. אבל המטרה האמיתית היא להחליף מקום עבודה. קיימת אפשרות שאתפטר בטענה שאני רוצה לטפל בילדה אבל בעצם אתחיל לעבוד במקום עבודה אחר? מה ההשלכות של זה? יש דרך לבדוק אותי? יש סיבה שיתבעו אותי כל כך? או שאולי אני יכולה פשוט להתפטר....אני יהיה זכאית בכל זאת לקבל את כספי הפיצויים....מבובלבת ממש. מה האופציות העומדות בפני?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

התחלת עבודה במקום אחר יכולה להיחשב כהתפטרות למען טיפול בילד, במידה ומקום העבודה החדש הוא נוח יותר לטיפול בילד. כגון: פחות שעות, משרת אם, שעות עבודה גמישות, יותר קרוב לבית וכד'. התפטרות לשם טיפול בילד ניתן לעשות רק עד גיל 9 חודשים. התפטרות סתם איננה מזכה בפיצויי פיטורים.