שלמה

תקנות ביצוע- הוראת תכנית

שלום רב וועדה מחוזית אישרה תב"ע מתוקנת ליזם שעבר עבירות בניה ואיכלס דיירים ללא ט4 והוגש נגדו כתב אישום, התבע אושרה למען הדיירים שאוכלסו, היזם הגיש את התכנית כולל התשריטים , פורסם בעתונות, וניתן תוקף לתבע. היזם בכדי לקבל ט4 ולהגישה לוועדה המקומית ,עבר בין הדיירים והחתים אותם על גרמושקה שאושרה ע"י הוועדה המחוזית ,והגיש אותה לא בהתאם למה שקבעה הוועדה המחוזית, הוועדה המקומית החזירה לתיקונים , ולהפתעתם הוגשה תכנית חדשה ללא חתימת הדיירים ובחסר שטחים שאושרו בתבע החדשה ע"י הוועדה המחוזית, לטענתו , הוא בסכסוך עם הדיירים ולכן לא יגיש תשריט מתוקן. השאלה : האם התבע החדשה המתוקנת שאושרה ע"י הוועדה המחוזית מחייבת את הקבלן? והאם הוועדה המקומית רשאית לאשר לו מהלך כזה? אז מה שווה החלטת הוועדה המחוזית? לדברי בודק התכניות בוועדה המחוזית , אני מצטט, וועדה מחוזית לא מענינת אותי, הקבלן רשאי להגיש מה שהוא רוצה? אותי מעניין תיק בניין. לדברי נציגת הוועדה המחוזית, התכנית שאושרה בהוראת עבודה מחייבת. אז מה קורה פה? מה עליי לעשות ? האם יש גוף שמטפל בסוגייה כזאת? אנא עיזרו לי. תודה שלמה

עו"ד סלעית פרנטי

שלום שלמה, שאלתך מפורטת מאוד ועם זאת חסרים בה המון פרטים. איזו תב"ע אושרה? מה קובעות הוראותיה?, מה נקבע בהחלטות הועדות?, מה התבקש בבקשה להיתר? ועוד. באופן כללי, תב"ע שאושרה מחייבת. עם זאת ייתכן שניתן להגיש לה שינוי (באמצעות תב"ע). כמו כן, כל היתר צריך להיות תואם לתכנית. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

שלמה

היי עו"ד סלעית. ראשית, תודות על המהירות בתשובך, בהמשך לשאלתי, מטרת התכנית: שינוי הוראות וזכויות הבניה להסדרת הבניה הקיימת. עיקרי התכנית , תוספת שטחי בניה עיקריים ע"מ להסדיר שטח מרתפים קיימים כשטח עיקרי, הוגשה כאמור תכנית מתקנת יחד עם חתימות הדיירים שאושרה ע"י הוועדה המחוזי, לאחר שפורסמה ושם רשום מפורשות שנספח הבינוי מחייב. : היתרי בניה והרשאות, תכנית שמכוחה ניתן להוציא היתרים או הרשאות. וכפי שציינתי לוועדה למתן היתר הגיע הקבלן עם תכניות חדשות ללא כל התיקונים שאושרו ע"י הוועדה המחוזית מאחורי גבם של הדיירים וללא הסכמתן,השאלה שוב, האם בודק התכניות של הוועדה המקומית שאמורה לתת את ט4 בהתאם לתבע שאושרה ע"י הוועדה המחוזית רשאי לקבל את השינוי שהגיש הקבלן? והם יש גוף ממשלתי/ציבורי שמטפל בתלונות אלו? לא הבנתי רק את הסעיף בתשובתך שניתן להגיש שינוי, הכוונה שהקבלן יכול ישירות לוועדה המקומית, או לוועדה המחוזית? אודה מאד לתשובתך. שלמה

עו"ד סלעית פרנטי

שלום שלמה, כפי שעניתי, חסרים המון פרטים על מנת להשיב לך תשובה עניינית. טופס 4 ניתן בהתאם לאמור בהיתר ובבקשה להיתר (ולא לפי התב"ע). כמובן שכל בקשה להיתר צריכה להיות תואמת לתב"ע. הכוונה בשינוי היא שלעיתים ניתן להגיש שינוי לתכנית באמצעות תכנית (תב"ע) אחרת. תלוי בהוראות התכנית. בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה