א

גדר רשת החוצה קו מגרש אל שטח ציבורי

גבול המגרש שלי גובל בשביל הולכי רגל. בין השביל הציבורי לקצה גבול המגרש יש מרחק שמשתנה לאורך השביל ונע בין 2.5 מטר ל0.5 מטר. ישנה גדר רשת לאורך השביל במרחק של 1 מטר מהשביל כך שבחלק ממהלך הגדר היא חוצה את קו המגרש. לאורך הגדר ישנו גינון פרטי. השטח בין קצה גבול המגרש לשביל הולכי הרגל הוא שצ"פ שלא מטופל ע"י המושב. לגופי המושב אין התנגדות לקיום הגדר, היא אסטטית וסביבה ישנו גינון פרטי. פקח בניה מהמועצה האזורית דורש להסיר את הגדר בשטח שהיא חוצה קבל מגרש. האם ישנה דרך לטפל בדרישת הפקח בצורה מסודרת, למשל הצהרת המושב כי הגדר שייכת לרשויות המושב ועל כן אין כאן הקמת גדר פרטית על שטח ציבורי? או כל פתרון יצירתי אחר.

עו"ד סלעית פרנטי

שלום רב, מה בדיוק הנימוק לדרישות הפקח? ייתכן שמדובר בבניה הטעונה היתר (לפי חוק התכנון והבניה) ולכן זו שאלה אחרת מהשאלה אם ניתן שועד המושב ייתן הצהרה בעניין זה (כמי שמחזיק, אולי, באותו שטח). בברכה, סלעית פרנטי-גרין, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה