דוד קופרפילד

חריגה מהיתר בניה

עו"ד סלומונוב שלום, לפני מס' שנים בניתי תוספת של 40 מ"ר על הגג, בהיתר. הבניה הוצמדה לקיר של השכן, שבנה מס' שנים לפני. לאחרונה התברר, שהקיר אליו נצמדנו אינו מיושר לחלוטין עם הדירה המקורית שמעליה נבנתה התוספת, כלומר, הקיר החדש משותף לי ולשכן אינו בדיוק מעל הקיר המשותף לנו בדירה המקורית, תחת תוספות הבניה החדשות. לאור הסטיה, בקצהו האחד של הקיר המשותף בקומה החדשה, הקיר חורג כ-5 ש"מ לתוך השטח של השכן. היות ונצמדתי לקיר המשותף, שבעת הבניה שלי כבר היה קיים, הרי שהבניה שלי נמצא כ-5 ס"מ 'בתוך השטח' של השכן, קרי מעל הדירה המקורית שלו. החלק שחורג לתוך השטח של השכן הינו בעיקר מרפסת שמש בעומק של כ-0.8 מ', וברוחב של כ-2.5 מ' (מתוכם כ-5 ס"מ מעל הדירה של השכן). בחישוב, מדובר בחריגה של 0.04 מ"ר בסה"כ. בימים אלו הגיש נגדי השכן תביעה בבימ"ש על נזקים רבים (ירידת ערך, הפסד אור שמש, טרדה, טרחה, פלישה, ועוד ועוד). שאלותי: 1. האם מדובר בסטיה לגיטימית מתכנית, או שמא מדובר בחריגה הדורשת היתר כלשהו? 2. האם בניה לאורך הקיר של השכן, המסמן עבורי את הגבול הינו הגיוני? 3. מה מומלץ לעשות כרגע, אופרטיבית? רוב תודות.

עו"ד עמנואל סולומונוב

דוד שלום, השאלה איננה בתחום התכנון והבניה אף על פי כן אשיבך דבר: השכן זכאי לכך שלא תחרוג כלל אל תוך שטחו ויש להניח שזאת תהיה גם החלטת בימ"ש לכן אני מציע לך להגיע להסכם עימו בטרם יתן בימ"ש את פסק דינו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה