יוסי

התנגדות לבקשת היתר בניה

שלום וברכה. השכן מקומת הגג מעונין לבנות על הגג המשותף ולפצל את התוספת לשתי יחידות דיור נוספות. אין לו 100% חתימות של דיירי הבניין ולכן הוא הגיש בקשה להרחבת הדירה. הוא הצהיר בפני השכנים כי הוא מסתמך על כך שהרשות המקומית מעלימה עין ואינה אוכפת את הדין בנוגע לחריגות בניה. בדיון בוועדה המקומית הגענו מספר שכנים המתנגדים לבקשה והעדנו על כך שהוא מתכוון לנצל לרעה את ההיתר שינתן לו כפי שהצהיר בפנינו. מהנדס העיר טען כי אין בסמכות הוועדה להסתמך על עדויות מסוג זה, וכי הוועדה בודקת אך ורק את הבקשה המוצגת לפניה. להבנתי אין הצדק עמו, משום שועדת התכנון פועלת על פי המשפט המנהלי, ועליה להתחשב אף בראיה העומדת במבחן הראיה המנהלית. אודה לתשובה

עו"ד עמנואל סולומונוב

יוסי שלום, ככל שאתם חולקים על החלטת הועדה המקומית עליכם לפנות בערר לועדת ערר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה