ביטל חכירה
שלום רב, 1. לאחר פטירת אבי ניגשתי ללשכת רישום המקרקעין ע"מ לרשום צו ירושה, אולם נאמר לי שרישום הירושה בלתי אפשרי משום שקיימת בעיה מול המינהל ותחילה עליי להסדירה. 2. במינהל הוסבר לי, שבנסח טאבו שמו של אבי מופיע פעמיים וכי יש למחוק פעם אחת ולצורך כך עליי להגיש שטר ביטול חכירה. לפי מה שהוסבר לי ע"י המינהל בנסח מופיעות 2 זכויות חכירה ע"ש אבי: האחת ראשית והשניה משנית ועליי למחוק את הזכות המשנית. ניתן להבחין, שבדף מס' 2 בנסח טאבו ליד הזכות של אבי מופיעה המילה "משנה" ואילו בדף מס' 1 מילה זו לא מופיעה כלל ליד שמו). 3. לא מובן מדוע בכלל מלכתחילה נוצרה הכפילות הזו ע"ש אבי (אגב, בנסח טאבו שמתי לב שבעל דירה נוסף בבניין רשום גם פעמיים). 4. לא יודעת אם הפרט הבא יכול לסייע בתשובתך, אך לפני מס' שנים הדירה עברה תוספת בנייה. האם תוספת הבנייה היא הגורם לרישום הכפול בנסח? 5. שאלותיי: האם בכלל צריך לבטל את זכות החכירה המשנית, כשם שדורש המינהל? האם עצם הביטול, כאמור, אינו מהווה פגיעה בזכותי הקניינית? מה עליי לעשות בעניין דנן? תודה
לבנה שלום, שאלתך איננה בתחום התכנון והבניה ואני ממליץ כי תפני לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיבדוק הענין.
שאלות נפוצות:
אבי חרמון