אורן

גישה מהמרפסת לגג

שלום, אני גר בבניין של 4 דיירים הבנוי בשני חלקים , בכל חלק 2 דיירים. אני הדייר העליון בחלק אחד, והזכויות בגג הינן כאלו - 87 מטר שלי, כ-13 מטר נוספים משותפים לי ולדייר מתחתי בשביל דודי השמש. הגג מרוצף, עם מעקה אבן ומעקה מתכת (נבנה כך על ידי הקבלן) וברצוני להשתמש בגג כמרפסת. הגשתי בקשה לעייריה להרכבת סולם לגישה פרטית מהמרפסת לגג , כל השכנים חתמו. (ביקשתי סולם כיוון שמראש אמרו לי שלא יאשרו מדרגות). הבקשה נשללה מהסיבה שיש סולם בגב המבנה לגישה לגג ומתקניו. 1. האם יש לי עילה כלשהי לערער בגלל הזכויות בגג ולדרוש גישה פרטית ונגישה אליו ? כמובן שהזכויות האלו תומחרו במחיר הדירה ונושאות חובות רבות כגון אחריות על איטום וכו'. 2. האם יש מניעה חוקית כלשהי להביא מדרגות מתקפלות שאינן קבועות למבנה וכך לעקוף את האיסור ? אשמח לייעוץ או הכוונה לאיש מקצוע ובנוסף המלצה על מקום שבו ניתן לרכוש מדרגות כאלו. אוכל לצרף תמונות אם יש אפשרות כזו בפרום תודה רבה

עו"ד עמנואל סולומונוב

1. על החלטת הועדה המקומית הדוחה את בקשתך ניתן לערער בפני ועדת ערר מחוזית. לשאלתך באשר למדרגות המתקפלות,אינני יכול להשיבך, שכן יש לעיין בתוכניות המיתאר החלות על המקום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תכנון ובנייה