דניאל

חלקי בדירת בעלי שנקנתה לפני שעברנו לגור בה והחלטנו להתחתן

שלום אני ובן זוגי עומדים להתחתן. לו יש דירה שההורים קנו לו כשרק התחלנו לצאת אבל עברנו לגור בה חצי שנה אחרי שהיא נקנתה. אנחנו רוצים להתחתן והשאלה שלי היא מה קורה במקרה שנתגרש האם מגיע לי חצי מהדירה? אנחנו לא מתכוונים לעשות הסכם ממון

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בנוגע לשאלתך בראשית יש לציין כי בית המשפט בוחן כל מקרה לגופו ולפי נסיבותיו הספציפיות. בעבר היה ברור כי נכס כמו דירה (לשם העניין) אשר נרכש על ידי אחד מבני הזוג קודם לנישואין שייך לו בלבד. כיום ההלכה שונתה ואין היא ברורה לחלוטין. במקרים בהם משתכנע בית המשפט כי בין בני הזוג היתה כוונת שיתוף לגבי נכסים שנרכשו במהלך הנישואין עשוי בית המשפט להרחיב את היקף השיתוף גם בנוגע לנכסים שנרכשו קודם לנישואין. במידה ולא תערכו הסכם ממון ובאים הנישואין ימשכו שנים רבות ישנה אפשרות כי בית המשפט יראה בדירה כחלק מהנכסים אשר יש לאזן. במידה ויש ברצונכם מעתה לראות את הדירה שייכת לשניכם מוטב כי תערכו הסכם אשר מביע את רצונכם זה. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום