רונן

מגורים בדירה מלפני החתונה

היי התחתנו לפני כחצי שנה, ובמהלך הזמן גיליתי שהדירה בה אנו מתגוררים שנרכשה עי אשתי טרם הנישואים נרכשה בסיוע כספי של ההורים שלה והם עשו ביניהם חוזה שהדירה היא של הבת בתנאי שתחזיר את הכסף להורים ושיש על הדירה שעבוד לטובת ההורים.כאמור אנו גרים בדירה זו ומשלמים את המשכנתא יחד מהיום שהתחתנו )לפני המשכנתא היתה משולמת מהחשבון של אשתי בלבד( בנוסף, לפני הנישואים אני רכשתי דירה להשקעה ויש משכנתא על שמי המשולמת מחשבון נפרד על שמי האם במקרה עתידי של גירושין חס וחלילה אשתי יוצאת עם הדירה שלה ואני אהיה מחויב לתת לה חצי מהדירה שלי ? כי לצורך העניין הדירה שלה היא "שלה" ומשועבדת להוריה והדירה שלי היא "שלי" אבל יחול עליה חוק השיתוף או משהו כזה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום שאלתך מורכבת ומתייחסת למספר סוגיות אשר יש לתת עליהן את הדעת ראשית הדירה ניתנה לאשתך בטרם הנישואין ויש לקחת סוגיה זו לתשומת הלב עם זאת התגוררתם בדירה במשך שנים ואף שולמה המשכנתא על ידכם הדירה הרשומה על שמך נקנתה בזמן הנישואין אומנם מכספים שלך אך כספים אלו נראה כי שייכים לשניכם. עם זאת ישנן הלכות משפטיות רבות המתייחסות לסוגיות אלו ואשר קובעות חלוקה שונה של הנכסים אשר הוזכרו בשאלתך. לא ניתן להעלות את כל הסוגיות המשפטיות על הכתב ובשל כך נכון יהא לגשת לפגישת יעוץ בנושא . בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום

רונן

אני מבין שזה מורכב אז אולי אנסה להסביר ואשמח אם תתיחסי לנק הבאות הדירה שלה נקנתה לפני החתונה והחוזה עם ההורים לפני החתונה אבל גרים שם יחד מהיום שהתחתנו ומשלמים משכנתא שם מחשבון משותף. עד שהתחתנו היא שילמה הכל מחשבונה התשלום הראשוני בסך 460 אלף שח ניתן עי הוריה ועליו נעשה ההסכם. גם הדירה שלי נקנתה לפני החתונה מכספים שלי בלבד והמשכנתא שם משולמת מחשבון ישן שלי (הדירה מושכרת והמשכנתא שם משולמת עי צקים משכירות וכסף שיש שם מלפני החתונה) אחרי החתונה פתחנו חשבון ביחד ומשם משלמים את המשכנתא לדירה שעל שמה אם אפשר לעזור לי להבין מה זה אומר משפטית במקרה של חלילה פרידה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שוב שלום כפי שכתבתי לך בתשובה לשאלתך הראשונה ישנם נושאים אשר הינם מורכבים ועל כן אין עליהם תשובה חד משמעית. המקרה אותו אתה מתאר הינו אחד מהם. כאשר מגיעים לערכאה משפטית יש להתייחס לכל הנושאים העומדים על הפרק. ישנם נושאים שונים המשפיעים על נושאים אחרים וכל כן יש לקבל תמונה כוללת של המקרה כפי שכבר ציינתי אני ממליצה לך לקבל יעוץ משפטי כולל על מנת שתוכל לדעת מהן הסוגיות הכוללות אשר יתכן וישפיעו על נושא הדירות אשר אתה מתאר בשאלותיך. בנוסף יש ללבן באופן ברור ובהיר יותר את הנושאים עליהם הנך מתייחס בשאלתך. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום