גלית

ביטול הסכם ממון שנעשה ע"י עו"ד שמקורב לבעלי

סופי שלום, אני בת 25 בן זוגי 32 אני ובן זוגי נשואים עוד מעט שנה, לפני החתונה יצאנו 5 שנים, חודשיים בלבד לפני החתונה בן זוגי רצה שאחתום על הסכם ממון אם לא אחתום הוא מבטל את החתונה!!ההסכם הוא בעקבות דירה שהוריו רכשו לו לפני החתונה, התנגדתי בתוקף אך הבנתי שאין לי הרבה ברירות כי הוא אהבת חיי והחתונה מתקרבת ולכן פחדתי מאד מעוגמת נפש עם אורחיי חבריי ומשפחתי הנרגשת אז נאלצתי לחתום. חשוב לציין שאת ההסכם ממון חתמתי אצל עורך דין מאד קרוב למשפחתו, ובעת הפגישה הבנתי שהדירה קיימת אך היא רק תירוץ כי הם החתימו אותי גם על ירושות ומתנות במהלך הנישואים ועוד דברים שאנני מבינה הוא לא הסביר לי את זכויותי כמובן שהוא לא היה אוביקטיבי ורק רצה את טובתו של בן זוגי , לא היה ניסיון לגישור ל2 צדדים מרוצים רק טובתו של בן זוגי לאחר חתימת ההסכם הלכנו ישירות לדירקטריון שם חתמתי אך לא לא היה עלי ת"ז ובעלי דאג להביא להם צילום יומיים אחריי . שאלתי היא כזו: אני בהריון חודשים מתקדמים מאד מפחדת על עתידם של ילדיי, הם לא הוזכרו כלל בהסכם ולא אני , האם יש דרך לבטל את ההסכם ? האם הוא בכלל קביל וחוקי ? האם יש לו תוקף ? אני בחורה משכילה עם משכורת מכובדת שאת כל כספי מוציאה על חיי וחיי בעלי ועוד מעט גם על ילדיי ומפחדת שאם נתגרש בעתיד אשאר עם ילדיי ללא כלום כי הכל הוצאתי על חיינו המשותפים ! וכי חתמתי על הסכם שמגן רק על זכויותיו של בן זוגי ולא הוזכרו זכויותי או פיצוי או חלק שמגיע לי בעת גירושין שאוכל לכלכל את חיי וחיי ילדי בכבוד וללא חסר . אשמח לתשובתך תודה רבה ג'

עו"ד סופי ספקטור

שלום גלית, ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתשובתי עקב מחלה. לעניין הסכם הממון- על פי תיאורך את המופיע בהסכם נראה כי חתמת על נושאים בהם החוק בכל מקרה מקנה זכות לאחד הצדדים בעלי אותו רכוש, כלומר, רכוש שהביא צד אחד עמו טרם הנישואין יהיה לרוב שייך לאותו הצד, אלא, אם כן חלו שינויים כגון השבחת נכס וכד'. זכויות כגון מתנות וירושות הן זכויות בלעדיות לאותו צד שזכאי להן ועל כן בכל מקרה אם חליליה פירוד או גירושין היה הצד שקבל זכויות אלו נשאר עמן ללא שיתוף הצד השני. (אלא אם כן היה שיתוף במהלך החיים המשותפים שזהו נושא בפני עצמו). לגביי הילדים- לא ניתן בהסכם ממון , טרם נולדו הקטינים, להכניסם להסכם כי אז אין תוקף. אין לך מה לדאוג בעניין זה, מאחר ואם חלילה תיפרדו ילדייך יהיו זכאים למזונותיהם ומדורם. כמובן שאם הייתי רואה את ההסכם תשובתי יכלה להיות מפורטת עוד יותר, בנסיבות העניין נראה כי עניתי על שאלותייך. בהצלחה בלידה...ומזל טוב