סיגל

העברה ללא תמורה על נכס המופיע בהסכם אחר

בת זוגתו (ללא קשר נישואין) של אבי נקלעה לצרות עם הדירה בה התגוררה, והוא החליט לעזור לה ע"י קניית דירה משותפת, בה היא גרה כעת בגפה (אבי מתגורר בבית אחר). הכספים ששימשו לרכישת החלק שלו בדירה, חלקם ככולם מקורם בכספי המשפחה. לפני ביצוע צעד זה, אמר אבי לכל ילדיו שהוא מעוניין לעזור לבת זוגתו בקנייה, אולם הבטיח שהנכס ירשם 50% בבעלותו ובהמשך יעבור אל ילדיו לפי צוואה. ברבות השנים, התגלה כי אבי כרת עם בת זוגתו, ללא ידיעת ילדיו, הסכם בנוכחות עו"ד בו עוברת הדירה לאחר מותו אליה ואל ילדיה ושכל ילדיו של אבי לאחר מותו לא יוכלו לגבות כל סכום בעבור חלקו בדירה זו. עוד נכתב בהסכם כי אבי מאשר לבת זוגתו ולילדיה להתגורר באופן בלעדי בנכס מבלי יכולת לגבות מהם כל תמורה. הסכם זה מנוגד להבטחה (הסכם שבוצע ללא עו"ד בין אב וילדיו) שכרת אבי עם ילדיו עוד טרם הסכם זה. האם אבי רשאי למכור את חלקו בדירה? האם רשאי אבי להעביר את חלקו בדירה לילדיו בעודו בחיים? האם ההסכם שכרת עם בת זוגתו תקף מאחר והוא נוגד הסכם קודם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום במידה וההסכם אושר בבית המשפט המדובר בהסכם תקף. עם זאת שאלתך מתייחסת לזמן שלאחר אריכות חיי האב. במקרה שכזה המסמך התקף הינו צוואה ולא הסכם המתייחסם לתניות המתבצעות בחיי האדם. אומנם באם צוואה והסכם מורים את אותן ההוראות קל יותר לקיים את הצוואה, אך גם באם הדברים מנוגדים בית המשפט מתייחס בכובד ראש לצוואת אדם. על כן יש לבדוק ראשית האם נערכה צוואה , בנוסף יש לבדוק כיצד רשומה הדירה בטאבו ובסופו של תהליך לבדוק האם ההסכם אותו כרת עם בת הזוג אושר בפני בית המשפט. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין

סיגל

תודה רבה על התשובה! למיטב הבנתי הסכם זה הוא למעשה חלק בלתי נפרד מן הצוואה, שבה כנראה נכתב את אותו הדבר: לאחר מותו עובר החלק שלו בדירה אליה ללא כל תמורה. שאלתי מתייחסת לזמן ההווה כל עוד עודנו בחיים, האם הוא רשאי למכור מבחינת החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שוב שלום בשל מורכבות השאלה, והמסמכים אשר קיימים ( הן צוואה והן הסכם ) רצוי להגיע לפגישה במשרד עורך דין על מנת לבדוק את הנושא באופן מלא על מנת להגיע למסקנות מתבקשות . בהצלחה