משפטי– זאפ
משפטיפורומיםהסכם ממוןשאלה לגבי הסכם ממון עם בעלי

מנהלי הפורום

עו"ד ליאור יניר

עו"ד ליאור יניר

עורכת דין ומגשרת, בעלת משרד המתמחה בדיני המעמד האישי, משפחה, צוואות, התרות נישואין, חלוקת רכוש, ישוב מחלוקות, הסכמי ממון והסכמי גירושין. בעלת תואר ראשון במשפטים ( L.L.B ), בעלת תואר שני (M.A) במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן בעלת תעודת מגשרת מעם המרכז הישראלי לגישור ואימון גומא. שימשה כמ"מ יו"ר ועדת החינוך של לשכת עורכי הדין וכיום הינה דיינת בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין.

קביעת פגישה
0779971403
חזרה לפורום

שאלה לגבי הסכם ממון עם בעלי

רינ
רינת

שלום. אנחנו מתגוררים בדירה הרשומה על שם של בעלי. אך בפועל הדירה שייכת להוריו.נתנו לנו לגור שם עד שנחסוך. כעת מעוניינים לרכוש מהם את הדירה . קבענו עם הוריו שנחזיר להם כל פעם קצת אין איזה חוזה או משהו כזה. הוריו ביקשו שלפני כן נחתום על הסכם ממון שנערך עי עורך דין שלהם שבו אני אאשר שבמידה וניפרד לפני שנשלם להם את כל הכסף אז לי לא תהיה כל תביעה לחלק בבית הזה. שאלתי היא מה אני צריכה לשאול ולבדוק במצב כזה על מנת שזכויות שלי לא ייפגעו אם חס וחלילה קורה משהו. או אם יש דברים נוספים שכדאי להוסיף בהסכם כזה. בתודה

RE:
ליאור יניר משרד עו"ד
ליאור יניר משרד עו"ד

שלום ראשית יש לבדוק האם קיימת הערת אזהרה בנוגע לדירה. והרי רשומה היא, על פי האמור, על שם בעלך אך שייכת להוריו ורק עתה הנכם מבקשים לשלם בעבורה. במידה ואת חותמת על הסכם בו יקבע כי אין לך כל תביעה או טענה בדבר הדירה, הווה אומר כי לא תוכלי לקבל, באם חלילה תסתיים מערכת הנישואין, את חלקך בדירה וא לחילפין את הכספים אותם השקעת ברכישתה יש להכין הסכם כולל אשר מתייחס לכל הסוגיות , ולהתייחס באופן מלא לעובדה כי מדובר בדירת המגורים היחידה והכל על מנת שלא תמצאי עצמך ללא יכולת לדאוג לקורת גג בעבורך . בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין