רינת

שאלה לגבי הסכם ממון עם בעלי

שלום. אנחנו מתגוררים בדירה הרשומה על שם של בעלי. אך בפועל הדירה שייכת להוריו.נתנו לנו לגור שם עד שנחסוך. כעת מעוניינים לרכוש מהם את הדירה . קבענו עם הוריו שנחזיר להם כל פעם קצת אין איזה חוזה או משהו כזה. הוריו ביקשו שלפני כן נחתום על הסכם ממון שנערך עי עורך דין שלהם שבו אני אאשר שבמידה וניפרד לפני שנשלם להם את כל הכסף אז לי לא תהיה כל תביעה לחלק בבית הזה. שאלתי היא מה אני צריכה לשאול ולבדוק במצב כזה על מנת שזכויות שלי לא ייפגעו אם חס וחלילה קורה משהו. או אם יש דברים נוספים שכדאי להוסיף בהסכם כזה. בתודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית יש לבדוק האם קיימת הערת אזהרה בנוגע לדירה. והרי רשומה היא, על פי האמור, על שם בעלך אך שייכת להוריו ורק עתה הנכם מבקשים לשלם בעבורה. במידה ואת חותמת על הסכם בו יקבע כי אין לך כל תביעה או טענה בדבר הדירה, הווה אומר כי לא תוכלי לקבל, באם חלילה תסתיים מערכת הנישואין, את חלקך בדירה וא לחילפין את הכספים אותם השקעת ברכישתה יש להכין הסכם כולל אשר מתייחס לכל הסוגיות , ולהתייחס באופן מלא לעובדה כי מדובר בדירת המגורים היחידה והכל על מנת שלא תמצאי עצמך ללא יכולת לדאוג לקורת גג בעבורך . בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין