אודליה

הסכם ממון מול רישום בטאבו - מי גובר

שלום רב. בעלי ואני ערכנו הסכם ממון טרום נישואים בו נכתב כי הדירה שרכשנו טרם נישואינו ביחסם לא שווים, תחולק כך: 70:30 לטובתי. ברבות הימים מכרנו אותה ואת כל תמורתה השקענו בדירה חדשה (בתוספת כספי משכנתא שלקחנו בשיתוף) כיום, מעוניינים להפריד רכוש. בעלי טוען שההסכם עליו חתמנו בטל ומבוטל מאחר ועברו 15 שנה, בדירה הנוכחית השקענו יחד והיא אף רשומה 50:50 בטאבו. אני מתוסכלת מאחר ולא ידעתי כי צריך גם את הדירה החדשה לרשום בצורה אחרת. חשבתי שבית המשפט יקח את המליון שהניבה הדירה הקודמת, יחלק אותו 70:30 ואת יתרת ערך הדירה החדשה יחלק 50:50. לא ידעתי שלרישום בטאבו יש חשיות כזאת. אשמח לדעתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום במידה והסכם הממון התייחס באופן ספציפי לדירה מסויימת ולא נכתבו התייחסויות בנוגע למצבים בהם תרכש דירה אחרת, או התייחסות למצבים בהם ההחזר הכספי משתנה או מתחלק בינך לבין בעלך ובמידה ולא הוספתם נספח להסכם שאותו ערכתם, ניתן יהא לחשוב כי גובר ההסכם בהתנהגות על פי ההסכם בכתב. עם זאת יש לציין כי במידה ואכן הדברים נעשו בתום לב וללא ידיעה בנוגע לתוצאות ניתן להגיע לבית המשפט על מנת להביא בפניו את הסוגיה ולבקש החלטה אשר תתקבל לאחר הצגת הדברים. בית המשפט יביא לידי ביטוי את השינויים שנערכו , את שווי הדירה הראשונה ואת החלוקה בניכם, לאחר הצגת הראיות ינתן פסק דין אשר יכיל בחובו את כל הפרמטרים שלהלן. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין