אריאל

נשואים טריים ונכסים שונים

שלום נשואים טריים, כבר חצי שנה יש לי דירה שרכשתי לפני הנישואין והדירה על שמי, מושכרת, מנוהלת כולה מחשבון נפרד משם אני משלם את המשכנתא ולשם נכנסים כספי השכירות. לפני כחודשיים , לאחר שהתחתנו, רכשתי דירה נוספת, הדירה נקנתה כך שהתשלום הראשון כולו מכספי (חסכון שהיה לי בחשבון בנק נפרד, על שמי בלבד וקיימים כל המסמכים המעידים על כך) ומשכנתא על יתרת הסכום כיוון שהיינו נשואים, על המשכנתא אני רשום בתור לווה, ואשתי מוגדרת "לווה שאינו ממשכן" הדירה הזו מנוהלת גם היא מאותו החשבון ממנו מנוהלת הדירה הראשונה (משכנתא ודמי שכירות) כיום אנו מתגוררים בדירה שרכשנו יחד - משלמים את המשכנתא והוצאות הבית של דירה זו מחשבוננו המשותף 2 שאלות בנושא: 1. האם במקרה של פרידה חלילה אשתי תוכל לטעון לבעלות על הדירות? מציין כי אין נגיעה כלל בין ניהול החשבונות של הדירות לניהול חשבוננו המשותף. 2. אישתי עובדת כעצמאית - ובהצהרת ההון הקרובה אמרה שעליה לרשום את הדירות כחלק מההצהרה הכוללת - האם הדבר משפיע במשהו ? האם באמת יש חובה להצהיר על הדירות בהצהרת ההון שלה כעצמאית? הרי גם כשרכשתי את הדירה השניה, שמה התווסף למשכנתא רק כי הבנק חייב זאת... אין לה באמת "קשר כלכלי" לדירה. בשל היותנו יחידה משפחתית הבנק חייב לעשות זאת ועדיין כאמור החריג אותה כ"לווה לא ממשכנת" ברור לי שהפתרון הקל ביותר הוא הסכם ממון, ובכל זאת אשמח לדעתך במידה ואין הסכם שכזה. תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום מספר שאלות עלו, אשתדל לענות על כולן. ראשית ברור שאשתך תוכל לטעון , טענות ניתן לטעון בכל שלב, אני מניחה כי שאלתך נוגעת יותר להתייחסות בית המשפט לטענות אלו. ובכן באם תוכל אשתך להוכיח כי יש לה זיקה כזו או אחרת לדירה, בית המשפט יתן דעתו לנושאים ויברר את הסוגיות הללו. בנוגע להצהרת ההון אין אני רואת חשבון ועל כן לא אוכל ליתן תשובה ממצה. במידה ואינך מעוניין לפרט בהסכם את כל הנכסים המצויים בבעלותך עדיין ניתן לכונן הסכם המגן עליהם , אך עדיף לציינם על מנת שלא תעלנה סוגיות נוספות אשר יביאו אתכם , אם חלילה הקשר יגיע לקיצו , לערכאות השיפוטיות בנוסף יש ליתן את הדעת כי הנכסים המצויים ברשותך יעלו גם בסוגיות נוספות במידה ולא יהא הסכם אשר יסדיר את כל הנושאים. בשל אלו רצוי מאוד להגיע לסכם ממון. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין