שואל

האם הסכם ממון מגן באופן מוחלט?

שלום, האם קיימת דרך להבטיח שדירה שבבעלות גבר שעומד להינשא תישאר אך ורק שלו אם יתגרש? האם הסכם ממון מגן באופן מוחלט?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום הסכם ממון אשר מנוסח בצורה נכונה ומתייחס לפרמטרים עתידיים (עד כמה שניתן ) , מביא לידי ביטוי מצבים בהם הדירה נמכרת ונקנית אחרת במקומה, או לחילופין הדירה הקיימת מושכרת ונושא שכר הדירה המשתלם בא לידי ביטוי בהסכם, כאשר יש התייחסות למצב בו יש צורך בשיפוץ הדירה ועוד היבטים המתייחסום לכמה שיותר מצבים, הסבירות כי הסכם הממון יעמוד על כנו הינה גבוהה. כמובן שבמידה וההסכם לא נחתם תוך הבנה גמורה , או שלא צויינו היבטים אשר שינו את המצב אשר היה קיים בעת כינון ההסכם והם לא נכללים, בית המשפט, באם הסוגיה תעמוד מולו, יביא בחשבון את האמור בהסכם לעומת המצב הקיים ויגיע להחלטה. עם כל זאת רצוי לזכור כי הסכם ממון מגן יותר על נכסים מאשר מצב בו אין הסכם. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין