זמורה

חשבון משותף לאחר הנישואין

לבן זוגי נכסים שקיבל בירושה עם משפחתו , רוצה לערוך הסכם ממון שבו יהיה מצויין שהשכר שלו יחולק בין החשבון המשותף ובין חשבון נוסף שהוא יפתח ובו ישתמש כרצונו ללא ידיעתי . אני מתנגדת ומעוניינת שכל השכר שלי ושלו יכנס לחשבון המשותף להוצאות השוטפות . כלומר , מה שיוצא מהחשבון המשותף יהיה להוצאות המשותפות . מה שיש לו לפני החתונה כולל הפירות מהנכסים שייך לו בלבד , אבל כל ההכנסות מהשכר שלי ושלו יהיו משותפות . האם יש חוק שמגן עלי ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אכן עלייך להגיע להסכם אשר מסדיר את ההתנהלות המתוארת. לשאלתך אשיב כי אין חוק אשר מגן עלייך כפי ניסוחך, זאת משום שאם ינהג כפי המתואר יראו בכך התנהגות בהסכמה כך שאם חלילה יגיעו היחסים לסיומם יחשבו את שכרו כמחצית משום שאת המחצית השניה נטל בעבור עצמו בלבד ובהסכמתך. בהצלחה ליאור יניר עורכת דין מגדל v בר כוכבא 23 מרכז העסקים בני ברק