אביעד

הסכם ממון ובעיה איתו

שלום עו"ד יניר אשתי ואני נשואים 7 שנים ויש לנו 3 ילדים לשנינו יש דירות מתקופת טרום הנישואים הדירה הרשומה על שמי מושכרת מיום קנייתה ומנוהלת בחשבון נפרד על שמי תשלומי המשכנתא, שכירות ותיקונים מנוהלים הכל מחשבון זה(אין נגיעה לחיים המשותפים) הדירה הרשומה על שם אשתי היא הדירה בה אנו מתגוררים, המשכנתא נלקחה טרם הנישואים ולכן היא על שמה אך משולמת מחשבוננו המשותף. מעוניינים לעבור לדירה גדולה יותר עי מכירת הדירה הנוכחית בה אנו מתגוררים - אך המהלך יגרור תשלום מס גבוה (שבח ומס רכישה מחודש כיוון שלשנינו יש דירות) ביצוע הסכם ממון או הפרדה רכושית כך שהדירה תהיה רשומה על שם אשתי בלבד ובכך בעצם אשתי היא זו שתמכור ותרכוש את הדירה הבאה הוא מהלך שעלול לפגוע בזכויות שלי בעתיד במקרה של פרידה ח"ח כיוון שאז אני מאבד כל זכות בדירה בה אנו גרים/נגור בעתיד האם יש פתרון למצב כך שלא יפגעו זכויותי? האם ביטול של הסכם הממון לאחר ביצוע המהלך של הרכישה הוא אפשרי? האם כתיבת מסמך או חוזה בינינו שמבטיח שהסכם הממון יבוטל בעתיד הוא אפשרות?? אשמח להתיחסותך תודה רבה - אביעד

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אביעד הסכם ממון יכול שיכיל תניות אשר מגדירות את ההתנהלות בה הנכם חפצים תוך שמירה על זכויותיך העתידיות. בנוסף להתייחסות לדירה החדשה האמורה, רצוי לציין בהסכם את הדירה המצויה בבעלותך ואמורה להיוותר שכזו גם חלילה במידה ויגיעו הנישואין לקיצם. הסכם הממון עליו תחתמו יאושר בבית המשפט ויקבל תוקף של פסק דין. בשל כך , חשוב לזכור , כי רק במקרים חריגים ניתן לבטלו תוך התייחסות לסוגיות אשר עלולות לגרום למי מהצדדים לחתום על הסכם שכזה שלא מדעת. על מנת לשמור על זכויותך , הן בנוגע לדירה המצויה בבעלותך והן על הזכויות בדירה החדשה אותה הנכם מתעתדים לרכוש ישנה חובה לכונן הסכם ממון. מעבר לסוגיות הרכוש ניתן , ורצוי, להתייחס לכל הסוגיות המרכיבות את מערכת היחסים הן בינכם והן בנוגע לילדים . בדרך זו יתייתר הצורך בדיונים ארוכים בבית המשפט או בבית הדין באם חלילה כאמור יגיעו הנושואין לקיצם. למידע נוסף ניתן לפנות למשרד - 6444504 - 03 בהצלחה ליאור יניר, עו"ד