דנה

הסכם לאחר 5 שנות נישואין

אני נשואה כחמש שנים בנישואים שניים לבעלי זה נישואים ראשונים ויש לנו 2 ילדים משותפים. יש לי עוד 2 ילדים מנישואים קודמים. לפני הנישואין רכשתי דירה מכספים שלי היא רשומה על שמי וגם המשכנתא על שמי בלבד ואני משלמת אותה לבד מחשבון שלי. אין לנו חשבון משותף אנחנו גרים מאז שהתחתנו בדירה שכורה משלמים ביחד את השכירות והוצאות הבית . פתאום היום בדגש אחרי 5 שנים והבאת 2 ילדים לעולם החליט הבעל כי הוא רוצה שאחתום לו על הסכם שכל נכס שהוא יקנה ירכוש או עסק שיניב רווחים בעתיד יהיה שייך לו ובלבד. מה עלי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית אציין כי ההלכה הנהגת בבתי המשפט (במידה ואין הסכם) היא כי כל נכס / רכוש / כסף אשר נצברו במהלך הנישואין שייכים לשני בני הזוג , כאשר בית המשפט בוחן כל נושא לגופו תוך התייחסות להשקעה, הן מבחינה כספית הן מבחינת תמיכה וכלה בהתייחסות לתרומה לבית פנימה. במקרה ותחתמי על הסכם שכזה , ההסכם יגבר , וכל אשר ירכוש בעלך או ירוויח יהא שלו. רצוי לשבת ולשוחח ולהגיע להסכם אשר יהא הוגן הן בעבורך והן בעבורו. השאלה היא האם הכספים בהם ירכוש נכס או עסק הינם כספים אותם הוא צובר מעבודתו בזמן נישואיכם, או האם מדובר בכספים אשר היו לו בטרם הנישואין או שמקורם בירושה. יש לבדוק את כל הסוגיות על מנת להגיע להסכם אשר ישמור על זכויות שניכם וזכויות ילדכם. ליאור יניר עורכת דין 6444504 - 03