ענבל

הסכם ממון - התפנות מדירה במקרה מוות

אני במערכת זוגית מזה כשנתיים, והחלטנו לעבור לגור יחד. בן זוגי גרוש עם 3 ילדים, ואני רווקה בלי ילדים. החלטנו לערוך הסכם ממון, שבעיקרו מצהיר כי כל אחד נשאר עם הרכוש שלו. בנוסף, סוכם ביננו על גובה הסכום היחסי אותו אני מפרישה לטובת הבית כל חודש. ישנה נקודה אחת שאנחנו לא בטוחים כיצד נכון והוגן להתייחס אליה - והיא: במקרה מוות שלו (חלילה), תוך כמה זמן אני אעזוב את הדירה? (כאמור הדירה שלו). מבקשת לחדד כי לטובת החיים המשותפים עזבתי דירה וויתרתי על רכוש (ריהוט ועוד). מה שאומר שבמקרה מוות, מלבד התמודדות עם אבל כבד אצטרך לבנות מחדש את מערך חיי. ברור לי שכל מקרה לגופו ובסופו של דבר זו החלטה של בני הזוג. עם זאת, אשמח לדעת מה התקופה המקובלת / הסבירה - תוך התחשבות והוגנות כלפי ילדיו שעתידים לרשת אותו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ענבל ראשית אאחל אריכות ימים ובנוגע לשאלתך - על מנת להסדיר סוגיות לאחר המוות יש לכתוב צוואה אשר בה מפרט המצווה את אשר הוא מעוניין כי יעשה בנכסיו. בנוגע למגורים בדירה (כפי המובא בשאלתך) יש לבדוק מספר פרמטרים ואף לברר האים יש מקום לכתוב הערה בטאבו על מנת להסדיר המשך מגורים. איזכור הסוגיה בהסכם ממון תביא למצב בו הצוואה תהא בעלת משקל גבוה אף יותר. בנוסף יש להתייחס בהסכם למצב בו אתם מחליטים לעזוב את הדירה ולרכוש / לשכור דירה אחרת תחתיה ולהשכיר את הדירה האמורה. בשל העובדה כי התקבלה החלטה להתגורר יחדיו בדירת בן זוגך יש לבדוק סוגיות נוספות עתידיות ולהביא אותן לידי ביטוי בהסכם והכל על מנת שלא להגיע לדיונים בערכאות המשפטיות. על מנת לקבל תשובה מעמיקה יותר המתייחסת באופן מהותי לשאלתך ניתן ליצור קשר בטלפון מספר 6444504 - 03 בהצלחה ליאור יניר , עורכת דין