שרה

הוצאת דרכון לילדים להורים גרושים

שני ילדיי עם דרכונים שלא בתוקף בן 11 ובת 8 ואני מעונינת לחדש להם.. בלשכה של משרד הפנים סירבו מכיון שנדרש אישור מהאב או מבית המשפט, בעבר לקחתי עורך דין שילמתי 5000₪ להוצאת הדרכון כיום אין לי.. האם אני יכולה להגיע בעצמי? אם כן מה עלי להביא? והאם זה כרוך בעמלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

בוקר טוב שרה ראשית יוער כי עדיף שהאב יחתום. מייתר פניה לבית המשפט. וכעת אתייחס למצב בו לא ניתן לקבל חתימת האב : -. במידה ויש בינכם הסכם גירושין, יש לבדוק האם קיימת התייחסות ליציאה עם הקטינים מגבולות הארץ. במידה ואכן קיימת התייחסות שכזו, יש למלא אותה כלשונה.(לדוגמא במידה ויש להפקיד ערובה וכו') -. במידה ואין התייחסות בהסכם ליציאה מהארץ יש להגיש בקשה לבית המשפט אשר יתן צו להוצאת דרכון לקטינים. בבקשה יש לפרט את הסיבות לסרוב האב. במקרה שכזה ינתן צו בכפוף לערבויות כספיות או לחילופין תוקף הדרכון יהא קצר (כשנה לערך) בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין