יקיר

שאלה לגבי סעיף בהסכם

אנחנו זוג לפני חתונה, מתכננים לחתום הסכם ממון אחרי החתונה( לא רוצים להתעסק בזה כרגע ומכירים שנצטרך להגיע לבית דין עמ לאשר את ההסכם) אנחנו מתכננים לגור בדירה של אשתי כשבעצם בהסכם יכתבשזו דירה שלה אני בצבא קבע ומכניס משכורת קבועה והיא בתחילת הלימודים, אז כל ההוצאות והמשכנתא יורדות ממני אבל הדירה נשארת שלה. האם אפשר להכניס להסכם סעיף שהדירה שלה אבל במקרה פרידה אז הולכים אחורה ובעצם מפרידים לגמרי את המשכורות וכל אחד מקבל את חלקו בכסף מזומן? במהלך החיים יש הוצאות..בית משפט יאשר סעיף שאומר שאם נפרדים ב5 שנים הראשונות, אז אשתי משלמת לי סכום קבוע על כל חודש? כפיצוי או משהו כזה? זה לא נחשב סעיף שיפסול את ההסכם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב כאשר זוג נישא הוצאות המחיה הינן משותפות. במידה והנכם רושמים סעיף שכזה יש להתייחס אף למצב בו נסיבות החיים משתנות והאישה היא זו שמכלכלת את הבית. הרי לא ניתן להטיל חבות ללא התייחסות למצב שונה. בנוסף ייתכן ובמזל טוב יוולדו במהלך חמש השנים ילדים ותקבלו החלטה שאחד מכם יוותר בבית למשך תקופה על מנת לגדלם והשני יכלכל את המשפחה. בשל אלו סעיף כפי שניסחת לא ייטיב עימך במידה וחלילה תפרדו והנושאים הללו יגועו לפתחו של בית המשפט. במידה ואתם מסכימים כי בשל העובדה כיכעת אישתך לעתיד לומדת והנך מפרנס ואתם ממשיכים להתגורר בדירתה יש לנסח את הסעיף בצורה אחרת על מנת שלא תהיינה חלילה טענות בגין ההסכם אשר יובילו אתכם לדיונים ארוכים בבית המשפט. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין 6444504 - 03