אביעד

משמעות חוק יחסי ממון

היי נשואים 3 שנים טרם החתונה רכשתי מכספי דירה להשקעה ואשתי רכשה את הדירה בה אנו מתגוררים היום באמצעות גרירת משכנתא לאחר מכירת נכס אחר שקנתה בעזרת הלוואה מהוריה גרנו בדירה זו( של אשתי לכאורה)שנה בשכירות כאשר את השהירות משלמים שנינו ולפני החתונה כאמור הדירה נרכשה ונרשמה על שמה בל, ד. מאז כ4 שנים אנו גרים בדירה, המשכנתא משולמת מחשבוננו המשותף אני מכניס יותר כסף מאשתי באופן משמעותי(פי 4 בערך) בשל הכנסתי הגבוהה המשכנתא שאותה אנו משלמים( שעל שם אשתי) גבוהה מאוד וכל חודש מוחזר סכום רציני הדירה שעל שמי מושכרת והשכירות משלמת את החשבונות, מנוהלת בחשבון נפרד. כיום רוצים לעבור דירה ולעשות שימוש בדירה בה אנו חיים היום כיוון שהיא שווה יותר עמ להמנע ממס רכישה( היום אנחנו נשואים), הציע לנו עו"ד שהוא ידיד של המשפחה לבצע הסכם ממון שהנכסים מופרדים, וכל השנים המשכורת שלי בעצם שימשה לדמי שכירות וכך הדירה החדשה נקנית עי אשתי בלבד. לאחר שנקנה ונסיים הכל משפטית הציע שנבטל את הסכם הממון ונחתום הסכם חדש שאומר שאנחנו מבטלים הכל ומתנהלים עפ חוק יחסי ממון האם במקרה של פרידה חס וחלילה, יראה את כל מה שהשקעתי בדירה של אשתי( תשלומי המשכנתא לאורך שנים) כאילו הם בעצם שכירות( עפ ההסכם הישן, המבוטל)? זא שאם חלילה נפרד, ויפסקו לפי חוק יחסי ממון, אשתי תוכל לטעון שהדירה מאז ומעולם היתה שלה וכל שקל שהשקעתי בה היה בעצם שכירות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית אציין כי מטרת הסכם ממון אינה להעשיר את הצדדים תוך הונאה של רשויות המס ואין אני מבינה כיצד קיבלתם הצעה שכזו מעורך דין. בנוגע לשאלתך - חוק יחסי ממון נועד להסדיר את נושא חלוקת הרכוש של זוג נשוי במקרה של גירושין או פטירה של אחד מהם. על פי החוק, זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית מרכושם המשותף. נוסף לכך החוק קובע שנכסים שהיו שייכים לבן הזוג לפני הנישואין, או שקיבל בירושה / מתנה בזמן הנישואים לא יחולקו. מטרת הסכם הממון להחליף את המנוי בחוק ולקבוע כללים אחרים לחלוקה. כך שאם מטרתכם להגיע להבנות שונות מאלו המנויות בחוק עצמו רצוי ביותר לערוך בניכם הסכם ממון באיחולי שנה טובה עורכת דין ליאור יניר