עדי ב.

הסכם ממון שנראה לא הוגן

שלום אנו נשואים כחודש, גרים בדירה שנקנתה עי אשתי לפני החתונה( מכרה דירה שקנתה לפני הנישואים) אני גם קניתי דירה לפני הנישואים - הדירה משולמת ומנוהלת מחשבון נפרד לחלוטין על שמי בלבד,, דמי השכירות נכנסים לחשבון זה ומופרדים לחלוטין מחיינו המשותפים. רוצים לכתוב הסכם ממון בראיה של תכנון מס, כך שלכל אחד תהיה דירה משלו. דוד של אשתי שהוא עו"ד הציע לנו לכתוב בהסכם שאני אכניס את המשכורת שלי לחשבון משותף עם אשתי וממנו נתנהל ביום יום.. קניות, וכו אשתי תכניס את המשכורת שלה לחשבון נפרד שלה שממנו תנוהל הדירה בה אנחנו גרים( הדירה שלה) ונכתוב בהסכם שזה שאני מכניס את השכר שלי לחשבון המשותף יחשב כאילו אני משלם לה שכירות בנכס והמשכנתא של הדירה בה אנו גרים( הדירה של אשתי) תשולם בנפרד מחשבונה הפרטי כך שיש לכל דירה חשבון עש בעליה, וחשבון משותף אליו רק אני מזרים כסף וממנו אנחנו חיים אני מכניס כ26 נטו בחודש ואשתי מכניסה כ5000 שזה גובה המשכנתא של הדירה של אשתי. יוצא שאני מכניס בחודש לחיינו המשותפים 26 אלף שח שהם של שנינו, ואשתי לא מכניסה כלום כי כל מה שמכניסה הולך למימון הדירה. איך אפשר לאזן את העניין קצת? אני חש שההצעה אינה הוגנת ובמקרה של פרידה חלילה אני נשאר בלי כלום מדירה ששילמתי עליה בעצם אם המשכנתא היא 5000, אני מכניס 26 ואשתי 5 יכולה להציע לי סעיף מאוזן או רעיון או כיוון לכתיבת הסעיף באופן מאוזן יותר? שיביע את העובדה שאני אמנם "משלם שכירות" לאשתי, אבל שלא יצא שגם מה ששלה שלה וגם מה ששלי שלה... תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום יש לנסח את סעיפי הרכוש בהסכם בדרך שבה תהא ברורה החלוקה בין הנכסים. ניתן לנסח בצורה שתביא לידי ביטוי מספר שנים בהם אתם מתגוררים בדירה על פי מאזן אחוזים. יש להתייחס אף למקרה בו אתם רוכשים דירה או דירות אחרות וכיוצא בזה. בנוסף יש להתייחס בהסכם לכספים אשר מופקדים בחשבון הבנק וזאת בשל העובדה כי יש השפעה לסכומים ולפערים במקרה של חלילה פרידה. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין 6444504 - 03