יניב שכטר

תימחור שווי דירה לרכישת מחציתה במסגרת גירושין

אני מעונין לקנות את מחצית הדירה השייכת לי ולגרושתי בחלקים שווים. כרגע יש הצעה מצד שלישי לרכישתה. במידה ונמכור לצד השלישי נשלם למתווך שהיה מעורב, לעורך דין שיעשה את החוזה וקיים גם היטל השבחה. בהסכם הממון ביננו ניתנת זכות לכל אחד מהצדדים להשוות הצעה של צד שלישי. האם כדי להשוות את ההצעה של הצד השלישי יש להביא בחשבון את התמורה לאחר הוצאות המכירה והיטל ההשבחה הקשורים להצעה או שיש להשוות את ההצעה המקורית? אני טוען שעלי לשלם לגרושתי בדיוק את הסכום שהיה נותר בכיסה לאחר המכירה והיא טוענת שעלי להשוות את ההצעה המקורית. תודה יניב

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום אכן לבני זוג ישנה זכות ראשונים לרכוש את דירת המגורים. במידה ואחד מבני הזוג מעוניין לרכוש עליו להשוות את הצעתו להצעה הגבוהה ביותר שהתקבלה מצד שלישי. אם זאת יש לסייג ולאמר כי במידה ובני הזוג מגיעים להסכמות בניהם בנוגע לחישוב ניתן להתייחס לפרמטרים נוספים כפי אשר עולים בשאלתך אך זאת ניתן לעשות רק בהסכמת שני הצדדים. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין