טליה ב

הסכם ממון לפני גירושין

לי בית בדמי מפתח מבעלי המנוח שהוריש לי ע"פ צוואתו שעוד מעט מפנים אותנו מהבית בתמורה לסכום עבור הדירה. לנו שני ילדים משותפים . אני נמצאת כעת לפני גירושין מבעלי השני ולנו גם ילדים משותפים וכשרציתי לעשות עם בעלי הנוכחי צוואה הוא אמר שהוא רוצה חלק מהבית ואני טענתי בפניו שרק אני שילמתי שכירות דמי מפתח חשבון משותף גם אין לנו והוא לא יכול לקבל כי קיימת צוואה שאני היורשת והבן שלו

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום לך תארת מקרה אך לא שאלת שאלה. אנסה להתייחס למקרה שאותו תארת. ראשית צוואה תקפה רק במות אדם ולא בחייו ועל כן אין כל טעם לעשות צוואה משותפת עם בעלך השני. בנוגע להסכם רצוי ואף חובה לציין כי הבית הועבר אלייך בירושה וכי במגוריו אין בעלך החדש צבר או צובר זכות כזו או אחרת על דירת המגורים . במידה ואתם מצויים בהליכים יש לבדוק האם דאגת להוציא צו לקיום צוואה מרשם הירושות ואם הדירה נרשמה על שמך. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין