מלי חיימוביץ

הסכם ממון במהלך הנישואין

אני נשואה 10 שנים + 2 . לפני הנישואין היתה ברשותי דירה על שמי. ערכתי לפני הנישואין הסכם ממון ורק לאחר מכן נישאנו ובעלי גר איתי בדירה מספר שנים. בהסכם נכתב: " כי כל נכס וזכות שהם, לרבות כספים, מקרקעין, נכסי דלא נידי וכלי רכב, שהיו רשומים טרם הנישואין ו/או שיהיו רשומים במהלך הנישואין על שם אחד מהם , יהיו שייכים אך ורק למי שעל שמו הם רשומים ולא יכללו במסגרת איזון משאבים". הדירה שהיתה ברשותי נמכרה ורכשתי דירה אחרת מכספי בלבד ולכן הדירה נרשמה על שמי בלבד. האם עלי לערוך שוב הסכם ממון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית ברכות על הרכישה בתשובה לשאלתך אשיב כי רצוי שיערך הסכם ממון חדש או לחילופין להוסיף נספח להסכם הממון וזאת במידה וזוהי ההתיחסות היחידה לנכסים המצויים ברשותך וברשות בעלך. לשם הדגמה - האם כספי המכירה שילמו באופן מלא את רכישת הדירה החדשה או לחילופין האם הוספת מכספים בעבור השלמתה ? כאשר רכשת את הדירה החדשה האם תשלומי ההוצאות השוטפים שולמו על ידי בעלך בלבד או האם נהגתם כפי שנהגתם תמיד? ישנן שאלות נוספות אותן יש לברר ולהביאן לידי ביטוי בהסכם הממון והכל על מנת שלא תגיעו לדיונים בערכאות השיפוטיות. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד 6444504 - 03