ל

חתימת הסכם ממון אצל נוטריון בלבד

שלום אני וחברי מזה כ2 רוצים להתחתן אנו בפרק ב' לי 2 ילדים ולא 3 ילדים(עם האמא) יש ברשותי דירה ואנו מתכוונים לגור בה לאחר הנישואים אני רוצה הסכם ממון אך ורק עבור הדירה א. האם ניתן להוריד הסכם ממון לדוגמא המתאים לצרכנו ולחתום אצל נוטוריון בלבד ב. האם ניתן שרק נוטוריון יאשר את ההסכם ויהייה לו תוקף כמו פס"ד ג. והם נכון שרושם הנישואין יכול להחתים על הסכם כזה האם יש תוקף כמו פס"ד

עו"ד סופי ספקטור

שלום ל במקרה שלכם כבני זוג שטרם נישאו ניתן לאשר הסכם ממון על מנת ליתן לו תוקף של פסק דין בביהמ"ש לענייני משפחה או אצל נוטריון או רשם נישואין. לאחר נישואין ניתן לאשר הסכם ממון בביהמ"ש לענייני משפחה או בביה"ד הרבני בלבד ולא אצל נוטריון. חשוב לדעת כי הסכם ממון אשר לא אושר כנדרש הינו חסר כל תוקף משפטי ולא ניתן לאכפו, אם ישנו הסכם המקובל על בני הזוג אזי כדאי מאוד לחתום עליו וגם לאשר אותו כדין. כמו תמיד בהמלצותיי גם כאן, לטעמי, חשוב מאוד לערוך הסכם ממון אצל עו"ד מנוסה הבקי בתחום דיני המשפחה, אשר יטיב לנסח אותו באופן יעיל מאוזן והוגן לשני הצדדים.