ירון

דינה של דירה שרשומה בהכם ממון נמכרה ונרכשה אחרת

אם יש הסכם ממון בין בני זוג ובהסכם ממון מצוין כי הדירה שנרכשה ע"י הגבר לפני הנישואין נשארת שלו גם לאחר הגירושין ונוצר מצב שלאחר מספר שנים נמכרה הדירה שמוזכרת בהסכם הממון ונקנתה דירה אחרת האם דינה של הדירה החדש כדינה של הדירה השנייה והיא שייכת לגבר לאחר גירושין? או בכל מקרה של מכירת הדירה ורכישת דירה אחרת הדירה החדשה שייכת לשני בני הזוג 50/50?

עו"ד סופי ספקטור

שלום ירון, עניתי בעבר מספר פעמים לעניין הנשאל בצורה מפורטת ואשמח אם תעיין בתשובותיי שאולי יעזרו לך. אינך מציין איזו התייחסות קיימת אם בכלל בהסכם לגבי רכוש נצבר עתידי וחלוקתו וכד'. ככלל, במידה ודירת אחד הצדדים נימכרת ובמקומה נרכשת דירה אחרת והצד השני(במקרה שלך האשה) שותפה לרכישה ו/או השבחת הנכס אזי, קיים סיכויי רב כי חלק מהנכס החדש ו/או שהושבח יידרש ע"י האשה. אני ממליצה בחום להיוועץ אצל עו"ד מנוסה הבקי בתחום דיני המשפחה, אשר יטיב לבחון את ההסכם הקיים ולתת ייעוץ איך לנהוג באופן יעיל מאוזן והוגן לשני הצדדים.