יערה

הסכם ממון עם עובדת זרה - ילד שטרם נולד

נאמר כבר בפורום זה כי לא ניתן לקבוע מראש לגבי ילד שטרם נולד עקב נקודת המוצא של בית המשפט שטובת הילד קודמת לכל ובית המשפט יכריע בהתאם לכך. שאלתי מעט חריגה - מה קורה כאשר אזרח ישראלי חי חיים משותפים עם עובדת זרה ונולד לה בן אשר ידוע בודאות שאינו של הישראלי אלא תוצאה מיחסיה עם גבר אחר. האם בית המשפט יכול לחייב את בן הזוג הרשום באפן רשמי כמנהל חיים משותפים ולחייב אותו בתשלום מזונות?

עו"ד סופי ספקטור

שלום יערה, בית המשפט יוכל לחייב את האזרח הישראלי במזונות הקטין במידה ויוכח כי הינו אביו. במצב בו האם תטען כי הוא אביו בפתחו האפשרות לבקש בדיקת אבהות, תוצאותיה של בדיקה זו יהיו רלוונטיות לעניין מזונות הקטין. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא, אני ממליצה לפנות לעו"ד המתמחה בתחום.