אורנה

הגנה של הסכם ממון מפני חובות של הבעל שלא ידעתי עליהם

אני נשואה יחסית טרייה שנה. לפני הנישואים אני ובעלי חתמנו על הסכם ממון בינינו. בזמן האחרון התברר שלבעלי יש חובות שלא ידעתי עליהם עד עכשיו. הוא מעולם לא הזכיר את זה. האם ההסכם ששנינו חתמנו עליו ייגן עליי מפני החובות האלה?

עו"ד סופי ספקטור

שלום אורנה, שאלתך חשובה מאוד ואולם קשה לי להתיחס מבלי לראות את ההסכם ו/או איך ניסחתם סעיפים הקשורים לזכויות רכוש וחובות טרם הנישואין. באופן כללי על פי חוק יחסי ממון התשל"ג 1973 מצויין כי בכריתת נישואין או בקיומם כשלעצמם אין כדי לפגוע בקניינם של בני הזוג להקנות לאחד מהם זכויות...או להטיל אחריות בגין חובות אחד לשני.. אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא, אני ממליצה לפנות לעו"ד המתמחה בתחום.