עינת

זכויות בעסק שהוקם אחרי ההסכם

3 שנים אחרי שהתחתנו בעלי הקים עסק עם שותף. עכשיו אנחנו עומדים להתגרש, אחרי נישואים של 15 שנה. חתמנו על הסכם ממון. האם למרות שהעסק הוקם אחרי שחתמנו על הסכם ממון יש לי זכויות בעסק?

עו"ד סופי ספקטור

עינת שלום, התשובה לשאלתך תלויה בנאמר בסעיפי הסכם הממון אשר חתמתם עליו. יש לבדוק האם יש סעיף אשר מסדיר את עניין הממון/רכוש העתידי, באופן עקרוני לאשה קמות זכויות בעסק/רווחים/נכסי קריירה של בעלה. במידה והצדדים מגיעים להתדיינות בבית המשפט בדיקת הנכסים והזכויות בדרך כלל מתבצעת בדרך של איזון זכויות הצדדים על ידי אקטואר. תשובה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי.