יוסי

הסכם אחר שבו אוכל להגן על הכסף שלי

שלום אני בן 42 ועם השנים צברתי סכום של למעלה מ-400,000 ש"ח. כשהצעתי לאשתי לעתיד שנחתום על הסכם ממון היא לא הסכימה וקיבלה את ההצעה מאד קשה וטענה שאם ככה לא נתחתן. אני רוצה להתחתן אבל רוצה להגן על הכסף שלי במקרה וזה לא יצליח. יש אופציה אחרת שבה לא נצטרך לחתום על הסכם ממון אבל אני אוכל להגן על סכום הכסף שלי?

עו"ד סופי ספקטור

שלום יוסי, מהות שאלתך הינה בדיוק הסיבה שזוגות עורכים הסכם ממון שהרי זהו ההליך המתאים ביותר לשמר את ערך הכסף ורכוש שמגיע עם אחד הצדדים טרם הנישואין. באופן כללי במידה והכסף לא יושקע בצרכים של המשפחה ו/או ברכוש משותף וניתן יהיה להוכיח כי זהו סכום שצברת לפני הנישואין אז הסכום יכול שיהיה מוגן אבל כמו שאתה יודע הסכם ממון זו הדרך הבטוחה ביותר. תשובה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי מוסמך.