גילה

זכויות בן זוג בדירה שלפי חוק שייכת לי

בן זוג שלי עבר לגור עמי בדירה ששייכת בחוק לי. האם בתוקף היותו בן זוג יש לו איזו שהן זכויות על הדירה או אפשרות לבוא בדרישות כל שהן מבחינה חוקית ? האם כדאי לערוך הסכם עמו, שאומר כי אין לו שום תביעות? מלבד זאת, האם לאחר מותי חלילה, יוכל לרשת אותי כחוק, אם לא תהיה צוואה?

סופי ספקטור, עו"ד

שלום גילה, שאלותייך הינן חשובות מאוד ואולם חסרים פרטים רבים על מנת שאוכל לתת ייעוץ מקצועי. אני ממליצה לך לפנות אלי במסגרת הייעוץ האישי או באמצעות "צור קשר". באופן כללי אוכל לציין כי זכויות בדין עבור בן הזוג תלויות בזמן, בשיתוף בנכס , בהשבחת הנכס וכד', בוודאות מלאה הסכם ממון יכול ויפתור הרבה בעיות שעלולות להתעורר ויתן לך שקט נפשי. גם צוואה - זהו מהלך שמאוד מומלץ לערוך כיבן הזוג כידוע בציבור או כבעלך בוודאי שיהיו לו זכויות. כפי שציינתי אני ממליצה לך לפנות לקבלת סיוע משפטי. התשובה אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.