אורן

עיכוב סחורות במכס בגלל חשש להפרת סימן מסחרי של יצרן הסחורה

שלום, אני יבואן של מוצרי קוסמטיקה וממתין למשלוח גדול של מוצרים מזה מספר חודשים. המשלוח היגיע לפני מספר ימים, אבל קיבלתי הודעה מהמכס שהמשלוח מעוכב בגלל חשש להפרה של סימן מסחר של יצרן הסחורה. מה לעשות? תודה, אורן

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

שלום אופיר, על אף העובדה ששם המותג שלך אינו מוגן כסימן מסחר, על פי חוק עוולות מסחריות נראה שעומדת לך עילה של גניבת עין כלפי המתחרה שכן הוא עשה שימוש בשם המותג שלך באופן העשוי לגרום לצרכנים לחשוב ששם המותג שלו הוא שם המותג שלך או שיש לו קשר אליו. במסגרת ההתדיינות המשפטית, יהיה עליך להוכיח כי קיים מוניטין למוצר המקורי שלך שנמכר תחת שם המושג וכן יהיה עליך להוכיח כי חשש סביר להטעיית הצרכן הרוכש את אותו מוצר עקב פעולות המתחרה שלך. בכול מקרה, אני מציעה שתפנה לעורך דין להתייעצות לפני נקיטת הליכים שהם כנגד המתחרה. בהצלחה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא

item.Author מנהל הפורום עו"ד איילה לוי-שטרן

שלום אורן, קיימים שני סוגי הליכים לעיכוב סחורות במכס עקב חשד להפרת סימן מסחר- הליך "קצר" והליך "ארוך". במסגרת ההליך הקצר, הסחורות מועכבות ל-3 ימי עבודה כדי לאפשר לבעל הסימן לבחון האם הסחורות מפירות את הסימן שלו, והמכס שולח לו תמונות ו/או דוגמאות של הסחורות. באם לא מוגשת חוות דעת למכס מטעמו לפיה הסחורות מפירות את סימן המסחר, במסגרת תקופה זו, הסחורות ישוחררו (חוות דעת זו גם מועברת לעיונך). באם תוגש חוות דעת למכס לפיה קיימת הפרה של הסימן, הסחורות יושמדו. במסגרת הליך ארוך, הסחורות מועכבות ל-3 ימי עבודה במסגרתם ניתנת אפשרות לבעל הסימן להגיש ערבות בנקאית למכס ולאחר מכן להגיש תביעה נגד היבואן. בהליך זה הסחורות לא מושמדות עם הגשת הערבות אלא רק לאחר חתימה על הסכם פשרה ו/או סיום ההליך המשפטי מול היבואן. כמובן שהינך יכול להגיש תביעה כנגד אגף המכס ו/או בעל הסימן בשל עיכוב הסחורות, אך מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא, כדי שיבחן את נסיבות המקרה וייעץ לך כיצד לפעול. בברכה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס