שרית

איך קובעים עם סימן דומה באופן אסור לסימן אחר?

הגשתי בקשה לרישום סימן מסחר וקיבלתי הודעת סירוב ממחלקת סימני המסחר בשל סימן מסחר אחר שנרשם ביחס לאותם הטובין. רציתי לדעת לפי מה קובעים מה דומה למה? תודה, שרית

עו"ד ניב מורן

שרית שלום, המבחן הקובע לענין דמיון מטעה בין סימנים הוא המבחן המשולש. במבחן זה בודקים את הקריטריונים הבאים: 1. המראה והצליל - האם הסימנים דומים זה לזה מבחינה חזותית או פונטית 2. הטובין, חוג הלקוחות וערוצי השיווק - האם הסימנים מיועדים עבור מוצרים או שירותים דומים מיועדים לקהל לקוחות דומה ומשווקים באותם ערוצי שיווק. 3. מכלול הנסיבות והשכל הישר - האם מכלול הנסיבות מלמד על כך שיש חשש להטעיית צרכנים או לבלבול בין הסימנים. בכל מקרה של ייעוץ פרטני ביחס לבקשה שהגשת, אנו ממליצים לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום שיכול לייעץ לך לגבי האפשרויות הפתוחות בפניך. בהצלחה, ניב. *האמור בתשובה זו הינו מתן אינפורמציה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס